Auto verkopen tips

Auto verkopen tips

U wilt een nieuwe auto, of om een andere reden wilt u uw auto verkopen via internet. In ieder geval wilt u uw huidige auto verkopen voordat u een volgende stap zet. U heeft namelijk gehoord dat het inruilen van een auto veel minder interessant is dan uw oude auto verkopen en vervolgens met dat geld een nieuwe auto te kopen. In de praktijk blijkt dit verhaal te kloppen. Bij inruil kan u niet afdingen op de prijs van de nieuwe auto, terwijl wanneer u auto gaat kopen zonder inruil u vaak 5 tot 10% kan afdingen. Ook krijgt u bij inruil vaak een gereduceerde prijs voor uw auto. Eigenlijk heeft het voor u alleen voordelen wanneer u schade heeft met uw auto, of geen zin hebt in het verkopen van uw auto.

Welke kanalen zijn er om uw auto te verkopen?

Tips autoverkoopZoals al besproken kan u uw auto inruilen, echter zijn er meer mogelijkheden. U kan uw auto natuurlijk ook via een advertentiewebsite zoals marktplaats verkopen. Of via een veilingswebsite zoals Ebay. In beide gevallen zal u zelf direct contact hebben met de kopende partij. Dit kan natuurlijk een onveilig gevoel geven. Zeker wanneer de kopende partij een particulier is die bij u thuis uw auto komt ophalen. U zal ook met de kopende partij de papierwinkel moeten regelen. Dit betekent dat u een vrijwaring moet krijgen van de kopende partij, zodat de auto op zijn of haar naam komt te staan en u er niet meer verantwoordelijk voor bent.

Uw auto verkopen aan een opkoper

U kan er ook voor kiezen om uw auto te verkopen aan een auto opkoper. Dit kan al dan niet via het internet. Dit is veelal een snelle en eenvoudige manier om uw auto te verkopen. Een voorbeeld van zo’n auto opkoper is Gratis uw auto verkopen. Wij kopen iedere auto,
ook schade- of sloopauto’s. Dit doen wij door altijd een marktconform bod te doen op iedere auto die bij ons aangeboden wordt. Dit bod is volledig vrijblijvend en gratis, dus wat let u om een bod op uw auto te krijgen. Tevens zijn wij RDW-erkend en kunnen direct de papierwinkel voor u afhandelen.

Meer tips over het verkopen van uw auto vindt u natuurlijk bij de ANWB.

Verkopen schade auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.