Creativiteit

Wat er te ontdekken valt op de Stroinkslanden

Stroinkslanden is wijk in Enschede-Zuid. Het is een wijk met veel groen, gelegen aan de rand van Enschede. Voor natuurliefhebbers valt er dus veel te beleven. Maar ook op momenten dat je minder bezig bent met de natuur valt er veel te beleven. In het Stroinkshuis worden wekelijks een grote hoeveelheid aan activiteiten georganiseerd door verlei aanbieders. Er is bijvoorbeeld een fotoclub actief en een bridgeclub. Er worden activiteiten voor ouderen georganiseerd, voor volwassenen en voor kinderen in allerlei leeftijdsgroepen.

Als je in de wijk woont en je een keer verveelt, kom dan op het wijkcentrum kijken. Het vervelen is dan meteen verleden tijd!

Creativiteit

De creatieven onder ons kunnen lekker een ochtend komen knutselen, of onder begeleiding van een schilder de mooiste schilderijen maken in het schildercafé. Bij de fotoclub worden indrukwekkende foto’s gemaakt, exposities gemaakt, uitstapjes ondernomen en vakfotografen houden er regelmatig lezingen. Wie graag creatief is met bloemen kan prachtige boeketten samenstellen tijdens een workshop bloemschikken. En wie creatief is met stof kan voor weinig geld een hele nieuwe outfit maken.

Muziek en beweging

Wie graag wil swingen of muziek maken kan zijn hart ophalen in het Stroinkshuis. De kaliber kunstenschool organiseert danslessen voor kleuters en muzieklessen. Je kunt lekker meezingen in een koor. Als je veel van bewegen houdt kun je je hart ophalen aan streetdance of je helemaal los swingen op de zumbalessen van Martina.

Als het je vooral om het bewegen gaat, zonder dat het meteen ritmisch moet zijn kun je ook Kundalina Yoga gaan doen. Of hatha yoga, waarmee je goed kunt ontspannen. Ook voor ouderen zijn er gymnastiekuurtjes, en wie echt los wil gaan kan meedoen aan een bootcamp. Dit is een trainingsmethode voor jong en oud waarbij je gebruik maakt van de omgeving en het eigen lichaamsgewicht om je lichaam weer helemaal fit te maken.

Ontmoeting

StroinkslandenWat het leuke is aan activiteiten in een buurthuis, is dat je de andere bewoners in je wijk ontmoet. Op het Stroïnkshuis kun je gezellig eten met je medebewoners, of meedoen aan de meidenclub, of aan de bingo. Voor kinderen is er een kinderinstuif, waar ze mee kunnen doen aan wisselende  activiteiten, er komt van alles aan bod.

Dus als je graag iets wilt doen, kom dan eens kijken bij buurtcentrum Stroinkshuis. Of je nou nog niet goed weet wat je wilt doen, of juist wel, je vind gegarandeerd iets van je gading!