Gelukspoppetjes uit Latijns Amerika

Gelukspoppetjes uit Latijns Amerika

Gelukspoppetjes komen in bijna alle culturen en landen ter wereld voor. Naast dat Oosterse gelukspoppetjes erg populair zijn in de Westerse wereld, zijn ook de geluksbrengers uit Latijns Amerika erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de Worrydolls uit Guatamala, die uw zorgen kunnen verlichten. Of aan de alom bekende Mexicaanse gelukspoppetjes. Wanneer u op zoek bent naar een beetje geluk of een beetje ondersteuning, dan staat LuckyTouch voor u klaar met de producten waar u naar zoekt.

Gelukspoppetjes zijn van alle culturen

GelukspopWanneer u aan gelukspoppetjes denkt dan denkt u vaak aan de Lachende Boeddha, of de geknoopte zuid- (midden-) Amerikaanse poppetjes. Echter komen geluksdragers in heel de wereld voor. Zo is Ierland bekend vanwege zijn Klavertje Vier en is in heel Europa het hoefijzer een geluksdrager. In Islamitische culturen loopt men vaak rond met amuleten waarop koran teksten op staan. Vergeet ook niet het Christelijke kruis en andere religieuze symbolen. Geluksbrengers zijn er dus in alle vormen en maten, en van alle culturen. Sommige geluksbrengers komen met allerlei regels omtrend of ze geluk brengen of niet. Zo zou u een Boeddha niet voor uzelf mogen kopen, want dan zou deze geen geluk brenge. Deze mythe is ontstaan uit een misvertaling, u mag prima een Boeddha voor uzelf kopen echt kan u een Boeddha nooit echt bezitten, want het bezitten van een God is onmogelijk.

Worrydolls een ander soort gelukspoppetjes

Wanneer iemand zorgen heeft, dan heeft dat een effect op zijn of haar hele leven. Met zorgen is het lastiger slapen en tot rust komen is al helemaal moeilijk. In Guatamala hebben ze daarom Worrydolls. Het principe achter dit type gelukspoppetjes is dat u met uw worrydoll praat, en deze onder uw kussen legt. Dan neemt de worrydoll uw zorgen over en dan hoeft u er even niet aan te denken. Worrydolls kunnen dus met recht gelukspoppetjes genoemd worden!