Zakelijk pakket versturen buitenland

Zakelijk pakket versturen naar het buitenland

Binnen de huidige bedrijfsvoering is bezorging van pakketten belangrijk. Aangezien we steeds meer internationaal werken, en vele bedrijven ook afdelingen in verschillende landen hebben, moet de post niet alleen in Nederland, maar ook naar het buitenland vervoerd kunnen worden, met dezelfde mogelijkheden die in Nederland gelden. Hierbij is een goede logistiek nòg belangrijker dan bij post binnen ons land, want de prijsverschillen bij een verkeerde logistiek kunnen groot zijn.

Palletpost

Heb je regelmatig pakketzendingen naar het buitenland, die geen absolute haast hebben? Dan kun je ook kiezen voor palletpost. Dat betekent dat jouw zendingen meegaan in regelmatige distributies, waarmee ze op tijd worden geleverd, en tegen scherpe prijzen. Een grote besparing voor voorspelbare pakketbezorgingen. En als het voorkomt dat een pakket onverwacht, en liefst direct, geleverd moeten worden, kun je uiteraard gebruik maken van een spoedkoerier.

Tijd is geld

Zakelijk versturenTijd is geld is een gezegde dat in het zakenleven altijd belangrijk is geweest, en dat nog steeds is. Dat geldt zeker waar het om pakketbezorging gaat. Soms kun je geld besparen door gebruik te maken van palletpost, of van vaste ritten. Maar, omdat tijd en geld nu eenmaal samenhangen, kan het uiteindelijk goedkoper zijn om toch te kiezen voor een snelle koeriersdienst. Bijvoorbeeld als in een filiaal in het buitenland een machineonderdeel de productie stillegt. Of als een klant zo snel mogelijk een product moet zien, zodat hij weet, welke kwaliteiten het heeft. Het zou jammer zijn als die klant af zou haken omdat een pakket er niet op tijd is. Ons advies: weeg altijd goed af welke logistieke oplossing je kiest.

Berekening levertijd en transportkosten

Het zal je niet verwonderen dat pakketten die ver weg bezorgd worden, ook een langere levertijd hebben, en dat er hogere kosten worden gerekend voor de bezorging. Maar waar je ook rekening mee moet houden, is dat sommige bestemmingen in een “remote area” liggen, en dat tarief en levering navenant zijn. Houdt daar rekening mee in de berekening van je transportkosten!

Zakelijk pakket versturen